Слънце и дъжд през днешния ден, има опасност от градушки

Дневните температури, в повечето райони, ще останат все още високи и максималните ще са между 28 градуса и 33 градуса

Слънчево, но дъждовно следобяд
Слънчево, но дъждовно следобяд Източник: Rare-gallery

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд и през нощта срещу четвъртък, по преминаващ атмосферен фронт, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

 

На много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. В Източна България и планините в Югозападна явленията ще са по-интензивни, ще продължат и през нощта срещу четвъртък.

 

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен и с него ще започне да прониква хладен въздух.

 

Дневните температури, в повечето райони, ще останат все още високи и максималните ще са между 28 градуса и 33 градуса, в Северозападна България и високите западни полета – 25 градуса-27градуса, в София – около 26 градуса.

 

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури.

 

Условия за значителни количества валежи има в планините в Югозападна и Източна България. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22 градуса, на 2000 метра – около 14 градуса.

 

По Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вечерта и през нощта срещу четвъртък има условия и за по-интензивни явления.

 

Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, вечерта ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са 27 градуса-31 градуса. Температурата на морската вода е 22 градуса-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени