Слънцето сe завръща на запад, максималните температури ще са между 8° и 13°

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд

Слънчево време
Слънчево време Източник: Pixabay

Над Западна и Централна България ще бъде предимно слънчево, докато над източните райони ще се задържи облачно, на отделни места, главно в Югоизточна България, ще превали дъжд. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, в Източна България от север-северозапад. Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 9°.

 

Над планините от Западна България облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Над останалите планински масиви ще е предимно облачно и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 3°.

 

Над Черноморието облачността ще е значителна, главно по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

През следващите дни в Западна и Централна България ще бъде слънчево и почти тихо. В източните райони ще духа до умерен северен вятър, ще преобладава облачно време, на отделни места ще има и слаби валежи от дъжд. В неделя вятърът и в Източна България ще стихне. От запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока.

 

Минималните температури ще са около нулата, а дневните бавно ще се повишават и в неделя максималните ще са между 9° и 14°. През първите дни от новата седмица ще има значителна облачност, на отделни места със слаби превалявания от дъжд, в планините - от сняг.

 

Вятърът ще е слаб, в понеделник от север, във вторник и сряда от североизток. В понеделник температурите ще са относително по-високи, а през следващите дни бавно ще се понижават.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени