Слави Трифонов нападна с основание "зелените чорапи": Не мисля, че когато твоята къща и къщата на съседа горят едновременно, ти трябва да отидеш да гасиш тази на комшията

Според него българската държава незабавно трябва да мобилизира целия си наличен състав, за да се потушат пожарите у нас

Слави Трифонов
Слави Трифонов

Слави Трифонов коментира във фейсбук профила си решението на служебното правителство да изпрати помощ в Северна Македония за борба с пожарите, когато у нас бушуват не по-малко разрушителни пожари, които взеха вече и две жертви.

 

"Ситуацията с пожарите на Балканите е изключително сложна. Прекрасно е да имаш добри съседи, които могат да се отзоват на помощ при нужда. Прекрасно е да си солидарен, да си добър и да си подкрепящ. Но не мисля, че когато твоята къща и къщата на съседа горят едновременно, ти трябва да отидеш да гасиш тази на комшията", написа лидерът на ИТН.

 

По думите му е чудесно, че помагаме на Северна Македония и така е правилно, но до какво води това, пита още той. "У нас пожарникарите не достигат и с пожарите трябва да се справят горските служители. Вчера, докато гасеше пожара в землището на село Петрово, загина горският служител Антон Гръбчев на 34 години, на когото днес предстоеше годеж. Докато гасеше пожара там, загина и друг горски служител - Валери Димитров на 48 години. Той остави деца и внуци", допълва още Трифонов.

 

Според него българската държава незабавно трябва да мобилизира целия си наличен състав, за да се потушат всички активни пожари у нас. Освен това страната ни трябва да поиска и помощ от ЕС, защото нямаме необходимата летателна техника за борба с пожарите и разполагаме с един кугър, като може да се пригодят още два.

 

"В тази ситуация българските пожарникари са истински герои. Герои са и всички доброволци и горски служители, които се борят със силата на огъня. Те са на терен, гасят пожарите и рискуват живота си. Ето защо, ние, от "Има такъв народ", ще дарим половината от скромната си субсидия от предния парламент на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" за допълнителни премии на всички български пожарникари, доброволци и горски служители, участващи в потушаването на пожарите. Това са 68 хиляди лева", написа още Трифонов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени