След 6 месеца в кома, Владимир Каролев е починал снощи

Финансистът и запален планинар Владимир Каролев в починал тази нощ след близо шест месеца, прекарани в кома

Владимир Каролев
Владимир Каролев

Каролев издъхна на 60 г., като посрещна юбилея си в реанимацията на "Пирогов", където бе преведен в началото на май след падането си в планината.

 

Владимир Каролев падна лошо в Пирин на 8 май и бе обявен за издирване. След спасителна акция на местното ПСС бе открит в безпомощно състояние, с множество тежки травми. 

За последно икономистът публикува в социалните мрежи видео от връх Тодорка, където по-късно през деня следите му се губят. Сигнал за липсата му подават негови приятели, а акцията по издирването му продължи около 12 часа.

 

Спешните екипи откараха Каролев в болницата в Разлог, но поради тежестта на травмите, които бе получили - тежка чрепно-мозъчна, гръдна и травма на глезена, по спешност бе откаран в "Пирогов", където лекарите продължиха да се борят за живота му. По-късно бе преместен в друга болница за рехабилитация, но състоянието му остана все така - вегетативно.

 

Владимир Каролев се появява в обществено-политическото пространство след средата на 1990-те години като автор на статии по икономически теми, публикувани в периодичния печат. През 2001 година става активен участник в предизборната кампания на НДСВ - партия, създадена от Симеон Сакскобурготски.

 

През 2003 година Каролев е избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011. През есента на 2011 година Каролев е кандидат-кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември 2011 подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.

 

Съболезнования на близките!

Още от "България"

Последни новини

Най-четени