Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Израел Йорам Елрон

Бяха обсъдени нови перспективи за задълбочаване на ползотворното взаимодействие на двете държави по ключови въпроси от взаимен интерес

Стефан Янев проведе среща с посланика на Израел Йорам Елрон
Стефан Янев проведе среща с посланика на Израел Йорам Елрон Източник: МС

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на Държавата Израел Йорам Елрон. В хода на разговора акцент бе поставен върху двустранните отношения, които имат здрави основи и които днес се развиват ефективно във възходяща линия - в дух на взаимно доверие,  сътрудничество и приятелство. Премиерът Янев отбеляза, че България и Израел са тясно свързани исторически, като днес връзките ни са силни и се основават на общи интереси и сътрудничество в редица области от взаимен интерес.

 

В рамките на срещата бяха обсъдени нови перспективи за задълбочаване на ползотворното взаимодействие на двете държави по ключови въпроси от взаимен интерес, включително по отношение на иновациите, киберсигурността и отбраната, медицината, управлението на водните ресурси и туризма. Обърнато бе специално внимание на доброто сътрудничество в сферите на образованието и културата. Фокусът на разговора бе насочен към сериозната ескалация на насилие в Израел и палестинските територии.

 

Министър-председателят Стефан Янев подчерта, че военното решение не е решение и призова за прилагане на ефективен дипломатически подход. В този контекст България подкрепя всички дипломатически усилия на ниво ЕС и ООН, както и на международните партньори за деескалация на напрежението. Премиерът Янев използва възможността, за да приветства стъпките, които Израел е предприел за намаляване и предотвратяване на напрежението и за гарантиране на свободата на религия в Йерусалим.

 

Стефан Янев проведе среща с посланика на Израел Йорам Елрон`
Стефан Янев проведе среща с посланика на Израел Йорам Елрон` Източник: МС


 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени