Служебният външен министър представи екипа си и приоритетите във външната политика

Той ще има двама заместници

Светлан Стоев
Светлан Стоев Източник: МВнР

"Веруюто на този кабинет е приемственост и предвидимост във външната политика", заяви служебният министър на външните работи Светлан Стоев. Новият ни първи дипломат представи екипа, с който ще работи.

 

"От 1985 г. съм служител на МВнР. Познавама 90% от колегите, които работят в него. В МВнР не стоят партийни, а национални интереси. През следващите два месеца ще бъда подпомаган от двама заместник-министри. Първият е Румен Александров. Той ще ме подпомага за приоритетите, които имаме по договорните отношения и преговорната рамка с РС Македония. Той вече е бил зам.-министър през 2014-16 г. Бил е генерален директор по европейските въпроси в МВнР. Достатъчно ерудиран дипломат с необходимите контакти", разкри служебният външнен министър.

 

Той допълни, че вторият зам.-министър е Зарица Димкова, която има опит в различни европейски институции, била е политически съветник в Европейския парламент.


Яна Дончева ще бъде началник на неговия кабинет. "Познавам я от 2004 г. Тя ще е началник на кабинета. Това е изцяло експертен екип с висок професионален опит. Била е директор по време на Българското председателство на ЕС, като тогава отговаряше за срещите и логистиката. Самата тя дойде от Националното сдружение на общините в България, така че не ми беше много лесно да я привлека обратно в МВнР", отбеляза по адрес на Дочева външният министър.

 

Той уточни, че за изборите е създадена работна група, която ще бъде оглавявана от Калин Анастасов. "Имаме готовност да работим с българските общности зад граница'', увери външният министър.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени