Снежен циклон удря Балканите: У нас температурите падат, ще вали обилен мокър сняг

В петък сутринта ще е мразовито с температури между минус 5 и минус 10 градуса

Зимна картина в София
Зимна картина в София Източник: Zonanews

Днес облачността от запад-северозапад ще се увеличава, до вечерта и над югоизточните райони. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и в северозападните райони ще започнат да преминават в сняг. Ще духа слаб, след обяд умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Атмосферното налягане e близко до средното за месеца и ще се задържи почти без промяна. До полунощ ще вали по-интензивно в северозападните райони. През нощта срещу сряда валежите ще обхванат и Централна България, а в Северозападна ще се усилят и ще са предимно от сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, за София минус 2. Вятърът ще бъде до умерен от североизток и ще нахлува студен въздух.

 

В сряда още ще застудее, ще вали дъжд и сняг. Ще има и снежна покривка в някои райони, а дневните температури ще бъдат между 1 и 7 градуса, за София 1. В четвъртък още до обяд валежите ще намаляват и на повечето места ще спрат. В петък сутринта ще е мразовито с температури между минус 5 и минус 10 градуса в някои райони. В хода на деня бързо ще се стопли. През почивните дни облачността ще е динамична с условия за слаби и незначителни превалявания от дъжд в събота. В неделя сутринта в ниските райони ще се образуват мъгли. И двата дни обаче ще са топли с дневни температури около 10°-15°.

 

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени