Собственикът на Еконт Николай Събев започна ударно мандата си с назначаване на съученици и срещи с дисциплинарно уволнени по подозрения за корупция

"Промяната" в транспорта

Николай Събев
Николай Събев Източник: Интернет

Собственикът на Еконт Николай Събев започна ударно мандата си с назначаване на съученици и срещи с дисциплинарно уволнени по подозрения за корупция.

Още в първия ден на поста, Събев проведе среща с представители на морския бизнес и представи пред тях своя заместник – Владимир Върбанов. Последният е съвипускник на Николай Събев от Висшето военноморско училище във Варна, което нескрито във варненската общественост през последните години носи прозвището "масонско училище", тъй като цялото му военно ръководство членува в ложи.

 

Интересно е да се отбележи, че Събев проведе първата си официална среща с организация, чийто председател е дисциплинарно уволнен от системата на транспорта по подозрения за корупция. Това е председателят на Българска морска камара – Богдан Богданов. Негов секретар пък е друг съвипускник на Събев от същото училище – Свилен Крайчев, бивш депутат от ГЕРБ, който на срещата показва изключителна близост с министъра от новата партия, видимо предал старите си съпартийци.

 

От сайта на Българска морска камара пък става ясно, че срещата е организирана от депутата Благовест Белев, който е преподавател в същото Морско училище, дом на масони, което в момента ражда новата клика, обединена от ученическите си години, която ще определя политиките в транспорта. Дейно участие е взел и Борислав Гуцанов. Неговата роля в морската политика, залегнала в коалиционното споразумение, е "търсенето на инвеститор" за изграждане на проекта за терминал под Максуда. Именно там хора от варненския ъндърграунд държат терени и при бъдещо реанимиране на абсурдния проект ще реализират печалби от тяхната продажба.

 

Съученици, масони и дисциплинарно уволнени бяха първите, с които собственикът на Еконт избра да се срещне.

Любопитно е да се отбележи, че Събев се появява на корицата на бизнес списанието "Форбс" с пръстен, който може би разкрива неговата принадлежност към тайното общество – бъдещото задкулисно управление в транспорта.

– съмнения, че Събев е масон – снимкa в страницата на Forbes, на която е с пръстен с череп и пречупени кости – https://forbesbulgaria.com/2020/09/02/%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%B2%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%85%D0%BE%D1%80/;

– за заместник министъра

– снимка в сайта на МТИТС –  https://www.mtitc.government.bg/bg/category/1/bulgariya-razpolaga-s-dobre-obrazovani-morski-kadri-i-zaedno-shte-rabotim-za-vuzhod-na-morskata-ni-industriya

– потвърждение, че Събев, Върбанов и Крайчев са съвипускници – звуков файл от интервю пред БНР –  https://bnr.bg/varna/post/101572907/balgarska-morska-kamara-sas-zakonodatelni-iniciativi-v-polza-na-moracite-i-morskata-industria

– потвърждение за дисциплинарното уволнение на Богдан Богданов, председател на Българска морска камара – в прикачените документи:

PDF 1 https://drive.google.com/file/d/1xTgt0WRs7oVo_bNaAheUQMqqhu8ziGGC/view?usp=sharing

PDF 2 https://drive.google.com/file/d/1Fbu9N02ENXtk59QYzi3zHtxKFYBJGTCN/view?usp=sharing

PDF 3 https://drive.google.com/file/d/16WyHWzxeEHWKX6BCrMC_vBm1g2GSUVis/view?usp=sharing

 

Източник: "АФЕРА. БГ"

Още от "България"

Последни новини

Най-четени