Собственикът на кораба "Царевна": Българските моряци в Мариупол са живи и здрави

Руските официални агенции РИА Новости и ТАСС се оказаха обикновени развъдници на фалшиви новини

Корабът "Царевна"
Корабът "Царевна" Източник: БНР

Новината, че корабът "Царевна", който се намира в украинското пристанище Мариупол, е превзет, е неистинска. Това каза пред БТА собственикът на кораба Даниел Стефанов. По думите му момчетата са живи и здрави, а на борда няма външни лица.

 

По-рано днес ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че "отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба" - "Царевна" и "Лейди Аугуста". Басурин твърди, че екипажите на корабите били взети за заложници.  

 

Малко по-късно информацията бе опровергана от Министерството на външните работи на България. Ситуационният център към министерството отрече появилата се информация. Оттам обясниха, че са във връзка с моряците ни и към този час всички са добре. 

 

По-рано през деня депутати от партията на руските националисти в България "Възраждане" заявиха, че ще посетят посолството на Украйна в България с искане за извънредна среща с посланика на страната. Вместо да бъдат неутрализирани като антибългарски елементи, на хората на Копейкин се позволява да водят проруска пропаганда, да разпространяват кремълските фейкове и хибридни опорки.  

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени