Спешен Председателски съвет в НС

Причината е договорите с АПИ

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

В Народното събрание се събра по спешност Председателски съвет, за да обсъди договорите с АПИ, за проблеми по които говори преди това министърът на МРРБ Гроздан Караджов. По предложение  на председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски депутатите излязоха в 30-минутна почивка. 

 

Гроздан Караджов
Гроздан Караджов Източник: Zonanews

"Пътищата в България са в трагично състояние и не могат повече да бъдат поддържани", заяви Карджов. АПИ не може да прави повече възлагания, защото ще са в нарушение на закона - и в ситуация ако работи, и в ситуация ако не работи. Караджов поиска НС да даде възможност на АПИ д апроъджли работата по близо 500 обекта, както и да се разплати с фирмите. 

 

Караджов посочи пред депутатите, че може да се стигне до прекратяване на поддържането на републиканската пътна мрежа, което може да се предотврати само с решение на Народното събрание. "Нужно е решение и с което да се даде възможност да се довършат 278-те недовършени обекта, магистрални пътни участъци, мостове, тунели и други, както и да разплати частично претендираните от пътностроителните фирми суми с цел да се намали социалното напрежение, породено от масовите уволнения в тях и последвалите протести и блокади на пътища и проходи от техни служители", заяви Караджов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени