Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт срещу Николай Малинов за шпионство

Досъдебното производство бе образувано по реда на чл.212, ал.1 от НПК.

Николай Малинов
Николай Малинов Източник: Wikipedia

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу Николай Малинов – лидер на политическа партия, за това, че се е поставил в услуга на чужда организация, за да й служи като шпионин с цел да издаде информация, представляваща държавна тайна, съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. В хода на разследването бяха проведени множество процесуално-следствени действия - разпит на свидетели, претърсване, изземване и личен обиск,  изготвени бяха две компютърно-технически експертизи, графологична експертиза на веществените доказателства, събрани са относими към предмета на доказване справки и документи, добавят от Спецпрокуратурата. Досъдебното производство бе образувано по реда на чл.212, ал.1 от НПК. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

В телевизионно предаване по БНТ след окупацията от Русия на Крим през 2014 г. Николай Малинов заяви, че на ред са Балканите. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени