Спецсъдът не разреши на Пламен Бобоков да пътува в чужбина

Май месец миналата година братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души

Пламен Бобоков
Пламен Бобоков Източник: БНТ

Специализираният наказателен съд отказа да свали забраната на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков да пътува в чужбина. 

Сдобилият се с няколко обвинения бизнесмен поиска да бъде отменена ограничителната му мярка да напуска пределите на страната, за да поддържа работните си контакти и да провежда срещи с бизнес партньори от други държави, но според съда това би довело до риск той да се укрие от правосъдието. Същото е становището и на държавното обвинение, което определи мярката като необходима. Отделно от отказа съдът разреши еднократно кратковременно пътуване на Бобоков до Украйна, отново свързано с бизнеса му, за периода от 28 февруари до 4 март.

 

Според защитата му обаче то не може да бъде осъществено напрактика заради процесуалните срокове за протест или обжалване на решението. "Нямам никакви намерения да се укривам", заяви Пламен Бобоков в съдебната зала. Той подчерта още, че у нас има семейство с 3 деца, възрастни родители, както и дългогодишен бизнес, за които трябва да се грижи.

БГНЕС припомня, че от май месец миналата година братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени за участие в организирана престъпна група заедно с бившия зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков и още осем души.

 

Според държавното обвинение те са участвали в схема за незаконно загробване на опасни отпадъци. Освен него, през юли Пламен Бобоков получи и друго обвинение – този път за търговия с влияние по дело, образувано срещу него и Пламен Узунов, секретар на президента. Третото обвинение за Пламен Бобоков е от Окръжната прокуратура в Русе и е за притежание на нерегистрирани археологически ценности.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени