Спортният министър Руди Гела към Илиана Раева: Затварям кранчетата на сервилните лакеи на мафията

Не мога да отговарям за психичното ѝ състояние, може би трябва да потърси специализирана помощ, добави той

Радостин Василев и Илиана Раева
Радостин Василев и Илиана Раева Източник: Novini.bg

Новият спортен министър Радостин Василев отговори на Илияна Раева по повод нейните думи, че е имало обидно отношение към Българската федерация по художествена гимнастика. По думите на Василев, казани на извънреден брифинг днес, Раева си е тръгнала след реплика от проф. Дашева, а написаното във фейсбук не отговаря на истината в голяма степен. "Това е институция и дали ти харесва или не няма значение, трябва да проявиш уважение към министъра", обяви Василев и подчерта, че Раева е била с шапка в залата.

 

По думите му председателят на БФХГ се оплаквала, че гимнастиката у нас води тежки битки, че няма зала за трениране, че има огромни проблеми с плащането на консумативите, а Василев обяснил, че това е проблем с който се занимава цяло министерство на енергетиката. Според спортния министър Раева е дошла на срещата, за да търси конфронтация. "Аз твърдя, че те са имали най-голям комфорт. Не мога да отговарям за психичното ѝ състояние, може би трябва да потърси специализирана помощ", обяви Василев.

 

Той стигна още по-далеч като припомни острите реплики от страна на Наско Сираков. "Вчера ми се обиди нейния съпруг, днес тя и може би влизаме в предаването "Семейни войни", опита да се пошегува Василев и заяви, че не го интересувало семейството на Раева, нито пък тя. По думите му председателят на БФХГ си позволявала да го търси по телефона, многократно идвала пред кабинета му. 

 

Василев се обяви за човека, който ще затвори "кранчетата на сервилните лакеи на мафията". Не се разбра какво точно има предвид Радо Гела, но нека припомним, че в свой пост преди няколко месеца Илиана Раева разкри, че три пъти е гласувала за Румен Радев.

 

Заявлението на Радостин Василев и постът на Илиана Раева
Заявлението на Радостин Василев и постът на Илиана Раева Източник: Facebook

Първите писъци според него щели да дойдат от най-засегнати от мафията. "Вероятно някой може да е чул, че федерацията по гимнастика ще е една от проверяваните, но просташко отношение няма да толерирам", обяви Василев и подчерта, че няма да позволи да му се извиват ръцете. Той заяви, че обичал да протоколира всичките си срещи и "една жена още обикаля студиата, за да дава интервюта".

 

Спортния министър продължи с атаките срещу Раева и обяви, че ако тя е свикнала да общува така с нейното семейство, то в министерството си има охрана.  

 

В края на пресконференцията Василев обяви:
"В понеделник освобождавам всички членове на съвета на директорите и изпълнителния директор на Българския спортен тотализатор. По първи мои анализи има изключително тежки проблеми в БСТ. В последните шест години четири са на загуба. Ще преминем към ново ръководство на БСТ".

 

"Преструктурирам изцяло структурата на Министерството, създавам до десет дни нов устройствен правилник. Голяма част от хората, които работят в това министерство, ще бъдат освободени по различни причини, някои от тях ще бъдат дадени на компетентните органи за действията си. Другите ще преценяваме каква отговорност може да им се търси. Порочни практики в структурите на Министерството, разговарял съм вече с премиера по този въпрос и с финансовия министър. Имам пълен картбланш, аз съм станал министър, именно за да въвера ред в тази система", смята спортният министър.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени