Станислав Владимиров: БСП с поредица от гафове преди изборите, Нинова прави от партията еднолична фирма

Двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро, каза за БНР кметът на Община Перник Станислав Владимиров

Станислав Владимиров
Станислав Владимиров Източник: БСП-Перник

Двойният аршин и двойните стандарти в БСП не вещаят нищо добро. Това заяви пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров. Той е на мнение, че към редица партийни членове и кметове, избрани с листата на БСП, се подхожда "с двоен аршин".

"Горчилката и неприятното лично отношение на председателя към определени партийни кадри, не само към мен, то си има цяла поредица от гафове, които моята партия преди изборите прави, и тези гафове са изключително неадекватни и необясними", коментира кметът на Перник в предаването "Преди всички".

Той е категоричен, че не може партийната телевизия да си позволява „по такъв начин да хули президента“, който е бил "онова знаме", което Корнелия Нинова постоянно е развявала като най-голямата си победа.

"И аз не знам какво се е случило там, за да се промени това отношение. Също няма логика в отношението към мен, защото се търсеше просто повод да ме ударят чисто вътрешнопартийно", посочи Владимиров.

Станислав Владимиров поясни, че от началото на своя мандат е усещал подкрепа от страна на партията и партийни членове, но никога досега не е усещал подкрепа от председателя на партията Корнелия Нинова.

"Което е тъжно и има една гадна горчилка, защото един лидер трябва да събира и да обединява, а не да разделя и да има различен подход към различните си партийни кадри".

Георги Гергов беше изваден като "удобното плашило на един богат човек, който, виждате ли, спира развитието на партията" и беше изключен без спазването на никакви правила, подчерта Станислав Владимиров.

"Ако на политическия терен са само партии от лидерски тип, само партии тип ЕТ - "еднолична фирма", това не вещае нищо добро за България. Лошото е, че пътят, по който е поела моята партия, е точно в тази посока", отбеляза още той.

Засега Владимиров не смята доброволно да напуска БСП. 

Комуникацията ми с премиера е добра и такава трябва да бъде между един кмет и един премиер, декларира Владимиров и допълни, че в кризисни ситуации трябва да говори с българския премиер, а не с този на Полша или на Сърбия.

"Ситуацията беше изключително напрегната и критична, но със спирането на дъждовете, с изграждането на диги нещата започнаха да се нормализират. Щетите за домакинствата са огромни. В момента се описват щетите, за да може по най-бързия начин да окомплектоваме цялата документация и тя да бъде изпратена в междуведомствената комисия за бедствия и аварии", така кметът на Перник описа картината в региона след седмица на водно бедствие. 

След като огромният воден приток миналата седмица замъти водата в язовир "Студена", сега вече тя е годна за пиене, увери кметът на Перник. При изпускане на по-големи количества от язовира, река Струма щеше да увеличи още повече обема си и това щеше да създаде по-големи проблеми за град Батановци, уточни още той.

"Язовир "Студена" трябваше да започне да се изпуска контролирано много по-рано, а не да се изчака последния момент и да се изпускат тези големи количества", смята Станислав Владимиров. По думите му, ако е имало по-рано започнало изпускане, нямало да се наложи да бъдат изпускани по 7 500 литра в секунда по време на обилните дъждове.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени