Старша акушерка в "Майчин дом" получи първата ваксина на "Модерна"

Старшата акушерка София Йорданова в централна реанимация в "Майчин дом", бе първата ваксинирана с препарата на "Модерна" срещу коронавирус.

Старшата акушерка в "Майчен дом" София Йорданова получи първата ваксина на "Модерна"
Старшата акушерка в "Майчен дом" София Йорданова получи първата ваксина на "Модерна" Източник: Dir.bg

Тя е и началник на отделението за лечение на болни от коронавирус там. В "Майчин дом" са изразили желание да бъдат ваксинирани с препарата на "Модерна" около 200 човека. А над 400 души са готови да с еваксинират с различните ваксини. 
"Чувствам се прекрасно, направих най-добрия избор за себе си. Нямам никакви притеснения, сложих филтър межд усебе си и заразата", каза София Йорданова. 

Тя препоръча на всички да последват нейния пример.

"Аз съм медицинско лице и съм наясно с последиците - оказа се, че няма такива. Надявам се населението да разбере това", каза още старшата акушерка.
Ваксината на "Модерна" е в две дози, които се поставят през 28 дни. Предимството е, че тя се съхранява доста по-лесно от тази на "Пфайзер" и "Бионтех". 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени