Стартира съгласуването на проекта за нов тип бойна техника за Сухопътните войски

Проектът е приоритетен за Министерството на отбраната и има очакване за неговото придвижване в най-кратки срокове

Български военни
Български военни Източник: Zonanews

Стартира процедурата по междуведомствено съгласуване на проекта за инвестиционен разход за нов тип бойна техника за Сухопътните войски.

 

Съветът по отбрана към министъра на отбраната одобри Проект за инвестиционен разход "Придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада".

 

Предстои процедура по междуведомствено съгласуване за последващо внасяне на проекта в Министерския съвет.

 

Проектът за придобиване на основна бойна техника за изграждане на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада е приоритетен за Министерството на отбраната и има очакване за неговото придвижване в най-кратки срокове.

 

Осъществяването на проекта ще осигури постигане на оперативна съвместимост с армиите на съюзниците ни в НАТО, придобиване и поддържане на способности за отбрана на страната самостоятелно, в съвместна операция и в системата за колективна отбрана, както и участие в съюзни операции извън територията на страната.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени