Стефан Чайков: След 1 октомври може да има области без зимно почистване

"Единственото, което се опитваха да постигнат в редовния кабинет на Кирил Петков, беше да ликвидират българския пътно-строителен бранш"- казва Чайков

Инж. Стефан Чайков
Инж. Стефан Чайков Източник: Градът

В КЗК има подадени жалби срещу процедурите за избор на изпълнители на зимното почистване на пътищата. Това съобщи пред БНР инж. Стефан Чайков, председател на УС на Българската браншова камара "Пътища". Той обяви, че става дума за единични случаи, но "тези области са под риск".


По думите му обжалването може да се окаже фатално и след 1 октомври да има области, в които няма никакво поддържане, предупреди Чайков.

 

"Това, което не се казва от служебния министър, е, че има жалби – включително срещу самите процедури. Там, където е повече от един кандидат, е напълно възможно някой да остане недоволен от решението за избор на изпълнител. Много сме далече още от фазата на спокойствието".

 

По темата с индексацията по договорите за строителство инж. Чайков изрази оптимизъм и надежда, че вятърът "духа в благоприятната посока" и методиката вече би следвало да мине през Министерския съвет след изтеклия период на обществено обсъждане.


"Голяма част от обектите, които ще бъдат предмет на индексация, се финансират от оперативните програми. В оперативните програми има ресурс и ЕК разреши да се финансират индексациите", уточни Чайков и нарече това "глътка въздух", която ще даде възможност да се спасят и довършат обекти, финансирани от европейските фондове, които са "буквално в ступор в момента".

 

"Говори се от година и половина за лоши практики, а действително никой нищо не промени. Нито служебните два кабинета, предишните, нито редовното правителство. Единственото, което се опитваха да постигнат в редовния кабинет, беше да ликвидират българския пътно-строителен бранш", коментира Стефан Чайков в предаването "Преди всички".

Още от "България"

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени