Стефан Димитров прие поста министър на външните работи от Мария Габриел

Той благодари на Мария Габриел за постигнатите през последните 9 месеца резултати във външнополитически план

Мария Габриел и Стефан Димитров
Мария Габриел и Стефан Димитров Източник: Пресцентър на МВнР

Министърът на външните работи Стефан Димитров в служебното правителство пое поста от Мария Габриел на церемония, която се състоя тази сутрин в МВнР.

 

Служебният външен министър Стефан Димитров
Служебният външен министър Стефан Димитров Източник: Пресцентър на МВнР

"Аз приех това предизвикателство като момент от професионалната отговорност, която всеки един човек, независимо къде работи, трябва да поеме. Обичам работата и съм убеден, че с вас ще постигнем това, което е най-важното в момента и което се очаква от нас, естествено продължавайки да работим по основното, а то е отново да организираме на нашето ниво предстоящите избори", се обърна министър Димитров към служителите в министерството, които присъстваха на церемонията.

 

Той благодари на Мария Габриел за постигнатите през последните 9 месеца резултати във външнополитически план и подчерта единния подход при реализирането на целите и приоритетите на МВнР.

 

Стефан Димитров прие поста министър на външните работи от Мария Габриел
Стефан Димитров прие поста министър на външните работи от Мария Габриел Източник: Пресцентър на МВнР

В словото си пред служителите на МВнР Мария Габриел благодари за екипната работа. "Благодаря за тези месеци на много интензивна работа, на много силни моменти, на вълнение за България, на вълнение за Европа и света. Смятам, че с вас показахме и нещо повече – че България е не само последовател и свидетел на събитията. България може да бъде проактивна и да задава посока", заяви Габриел и подчерта, че страната ни има още много потенциал да покаже цялата пъстрота на своята експертиза, история и култура. "Продължавайте все така дързостно да отстоявате фундаменталните принципи като българи и ни карайте да се гордеем, че България е активна на европейската и световна сцена", завърши Мария Габриел.

 

Мария Габриел и Стефан Димитров
Мария Габриел и Стефан Димитров Източник: Пресцентър на МВнР

 

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени