Стефан Янев освободи националния координатор по киберсигурността

Създадена е Междуведомствена работна група за изграждане на Интегрирана национална система за киберсигурност

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Със заповед на служебният премиер Стефан Янев е освободен Владимир Николов Димитров, национален координатор по киберсигурността. Димитров е началник на отдел "Киберпрестъпност" в ГДБОП. На неговото място Янев е определил Красимир Йорданов Симонски, председател на държана агенция "Електронно управление".

 

С втора заповед Стефан Янев е наредил създаването на Междуведомствена работна група за изготвяне на "насоки за изграждане на Интегрирана национална система за киберсигурност в състав:

 

Председател Бойко Рашков

Зам.-председател Красимир Симонски

Секретар Владимир Димитров

Членове на комисията са министърът на отбраната, министърът на външните работи, министърът на финансите, министърите на транспорта, енергетиката, здравеопазването, околната среда и водите, началникът на отбраната, председателят на ДАНС, шефът на СВР, началникът на НСО и още няколко чиновници.

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени