Стефан Янев: Служебният кабинет е готов с план за бюджета

Янев посочи, че би обмислил предложение да остане в редовен кабинет, но все още такава "оферта" не е получил

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС
Служебното правителство е готово с план за проектобюджета за 2022 г. Това стана ясно от думите на служебния премиер Стефан Янев пред БНТ. Той посочи, че законът не упоменава какъв вид правителство трябва да подготви план-сметката, но има срокове, в които това трябва да се случи.
 
"Затова служебният кабинет е подготвил негов базисен план, по които парламентът да дебатира", каза Янев. По думите му версията на основния финансов документ на държавата за следващата година дава основните насоки - подпомагане на бизнеса и неговото развитие и запазване на функционалността на социалната система.
 
Служебният премиер подчерта, че редовният кабинет ще има свободата да оформи бюджета така, че да може чрез него да изпълнява своите политики и приоритети. На въпрос дали би влязал в новия кабинет като министър, Янев посочи, че би го обмислил, но все още такава "оферта" не е получил. Като условие той посочи единствено "съгласие в политиките".

Още от "България"

Позор! Асоциацията на европейските журналисти застана на страната на Минеков и репресиите срещу "Труд"

Представителите на тази мнима журналистическа организация са обикновен ретранслатор на опорките на най-скандалните кръгове от българското задкулисие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени