Стефан Янев заяви готовност да подкрепи кабинет около ГЕРБ-СДС

ГЕРБ е българска партия, коментира Янев и се обяви срещу демонизирането на отделни партии

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: МС

Участието в парламента не разделя партиите на малки и големи, а на такива, които могат или не могат да предлагат решения. Това заяви пред NOVA лидерът на партия "Български възход" Стефан Янев. При обработени 99.40% протоколи тя получава 4.64 % от гласовете.

 

Зимата заедно с кризите изисква, по думите му, партиите да намерят пътя към диалога. Можем да приемем всякакъв вид коалиции, които са в интерес на гражданите, изтъкна той. Посланието на българските граждани, според него, към политиците е : "Седнете и се разберете". Всеки вариант на коалиция е приемлив, стига да изведе България от кризите, смята Янев.

 

Той не отхвърли коалиция с ГЕРБ. За него диалогът е възможен. "Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения", посочи Янев в отговор на въпрос партията му би ли се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана. ГЕРБ е българска партия, коментира Янев и се обяви срещу демонизирането на отделни партии.

 

Ако третия мандат отиде при "Български възход" Стефан Янев е готов да разговаря с всички. Той се обявява за експертен кабинет. Премиерът трябва да е човек, който може да предлага решения.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени