Столтенберг: В България наблюдаваме модела на поведението на Русия

"Алиансът изцяло подкрепя усилията на България да се бори със зловредната руска дейност", каза още Йенс Столтенберг след среща на външните министри на страните от пакта

Йенс Столтенберг
Йенс Столтенберг Източник: Zonanews

"Русия се опитва да подкопае демократичните институции, да се намесва във вътрешната политика и да засили разузнавателната си дейност", каза днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, коментирайки шпионската афера, оповестена у нас миналата седмица. Това съобщава БНР. Прокуратурата обвини шестима души в споделяне на секретна военна информация с Москва.

"В България наблюдаваме модела на поведението на Русия от последно време", каза Столтенберг. Той добави, че съюзниците в НАТО са солидарни с България.

 

"Алиансът изцяло подкрепя усилията на България да се бори със зловредната руска дейност", каза още Йенс Столтенберг след среща на външните министри на страните от пакта. Като послание за солидарност той посочи факта, че страните членки работят заедно за засилването на разузнаването, което става чрез споделянето на разузнавателни данни. Столтенберг припомни, че вчера е обсъдил въпроса в телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, а днес външният ни министър Екатерина Захариева е информирала колегите си по темата.

 

Още от "България"

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени