Светлана Шаренкова: Журналистите насилиха Радев да обяви датата 28 март

Не бих казала, че в БСП има битки. Водим вътрешнопартиен живот, каза Светлана Шаренкова в предаването "Офанзива" по NOVANews

Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор "Гестапото"
Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор "Гестапото" Източник: Zonanews

"Датата, която президентът посочи първо е 28-и март. Беше насилен за това от журналистите", това стряскащо обяснение даде Светлана Шаренкова за акробатиките на Румен Радев относно избора на датата за провеждане на парламентарните избори. Тя каза, че БСП са се присъединили към протестите още лятото и са готови за избори още оттогава. 
Според Шаренкова не трябва да се променят кардинално изборните правила преди изборите. Така тя застана против Румен Радев, когото иначе бранеше като Матросов на амбразурата. Според близката спътница на Димитър Иванов с прякор "Гестапото", "гласуването по пощата е екзотична идея, видяхте какво стана в САЩ".

"Не бих казала, че в БСП има битки. Водим вътрешнопартиен живот. За отстраняването на Гергов се произнесе работна група. Не може БСП да бъдем пети на изборите в Пловдив", опита се да обясни тя изгонването на знаковия червен илионер от партията.
Шаренкова добави, че не е лошо, че кметът на Перник работи с управляващите за доброто на града.

"Но думите му към Нинова бяха недопустими", смята тя. Припомняме, че преди седмица Станислав Владимиров нарече по време на свое телевизионно участие Нинова "отмъстителна, злобна и първосигнална жена".

Светлана Шаренкове е сред знаковите междупартийни "мигранти" в България. В началото на 90-те години гравитира около СДС, дори през 1991 г. става съветник в СОС от отцепилата се от СДС партия на Петко Симеонов СДС-Либерали. След това сe сближава с Илия Павлов, убитият през март 2003 г. президент на групировката "Мултигруп". Оттам се прехвърля при бившия шеф на 6-ти отдел на Шесто управление на ДС Димитър Иванов, известен с колоритния прякор "Гестапото". От известно време Шаренкова е особено близка на Корнелия Нинова и я брани като орлица. Това, което тя никога не забравя, е близостта с руското посолство, вкл. по семейна линия. Бившият й съпруг Владимир Тутберидзе, който е грузинец по произход, съветски гражданин, е единственият чужденец, приет на работа в МВР преди 10 ноември по личната заповед на Тодор Живков, пред когото лобира бащата на Шаренкова - проф. Шаренков. С него тя се запознава по време на следването си в Москва. Тутберидзе е изгонен преди 20 години заедно с още няколко руски граждани като заплаха за националната сигурност от тогавашната Национална служба "Сигурност". 

Владимир Тутберидзе
Владимир Тутберидзе



Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени