Свлачище затвори пътя София - Самоков

Колите се отбиват в Кокаляне по обходен маршрут

Свлачище блокира пътя София-Самоков
Свлачище блокира пътя София-Самоков Източник: bTV

Свлачище затвори пътя София-Самоков. Свличането е станало малко преди полунощ, съобщиха от АПИ. Предимно скална маса и дървета са паднали на пътната настилка. Екипи на АПИ и Столична община са на място. Тежката техника е готова за разчистването. Няма данни за пострадали хора. Секунди преди свлачището са минали такси и автобус на градския транспорт по линия 3. Като по чудо, без да ги затрупа, съобщи bTV. При свличането няма пострадали или блокирани коли.

 

Автомобилите се пренасочват по обходни маршрути през Железница и Ковачевци. На място предстои да се извърши оглед от алпинисти. 

"Няма опасност от свличането на сериозни количества. Ще огледаме за единични камъни, които ще бъдат обрушени, за да пуснем спокойно движението", добави Сачански. Прогнозите са, че пътят ще бъде отворен в следобедните часове днес. 

Още от "България"

Премиерът Борисов: Бюджетът е на излишък от над 115 млн. лв. за първите четири месеца на годината, икономиката работи

През първото тримесечие на настоящата година  са задържани близо 16 милиона къса нелегални цигари, което е почти колкото  задържаното количество през цялата 2020 г.

Прочетете повече прочетете повече

Резултатите на България за справяне с COVID-19 са изключително добри, а ваксинацията протича при голям интерес

В понеделник пристигат нови над 270 000 ваксини, зелените коридори да продължават да действат като се изпълняват и ваксинационните фази, разпореди министър-председателят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени