Търговският регистър вписа новото ръководство на "Автомагистрали" ЕАД

Третият опит на служебния министър Комитова успя

Автомагистрали ЕАД
Автомагистрали ЕАД Източник: Монитор

Търговският регистър вписа новото временно ръководство на "Автомагистрали". Очаква се днес то да поеме управлението на търговското дружество, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ресорното ведомство направи няколко опита да впише новото ръководство. Съдът на два пъти отказа да впише промените с мотив, че Управителният съвет на „Автомагистрали" трябва да бъде от петима членове, а не трима, както предлагат от МРРБ. Третият опит на служебния министър Комитова да впише новото ръководство на дружеството в Търговския регистър успя.

 

В Борда на директорите са назначени Валентин Вълков, Иван Станчев и Десислава Христова. Досега Вълков се е занимавал с инвеститорски контрол и строителен надзор. В периода 2017-2018 г. е бил изпълнителен директор на "Автомагистрали" ЕАД, а преди това е заемал различни длъжности, включително технически ръководител на строителни обекти. Иван Станчев е бил ръководител на отдел "Укрепване на свлачища" в държавната компания. Десислава Христова е заемала длъжността член на Съвета на директорите на дружеството.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени