Телевизия "Европа" става "Евронюз България"

Освен програма на "Евронюз", каналът ще създава и собствена продукция. Част от нея - новини, репортажи и истории от страната ни, ще се ползват и от международната телевизия

Телевизия Европа става "Евронюз България"
Телевизия Европа става "Евронюз България" Източник: ПИК

Телевизия "Европа" става част от мрежата на "Евронюз". Стартът беше даден с подписването на партньорско споразумение, стана ясно на пресконференция, дадена днес от Майкъл Питърс, главен изпълнителен директор на "Евронюз", основният акционер на Тв "Европа" Добрин Иванов и изпълнителният директор Георги Харизанов. Новата медия ще разпространява регионални, национални и международни новини по телевизията и на дигиталните си платформи. "Евронюз е лидер и ще допринесе за информационен продукт с качество, обем и достоверност", каза Иванов. "Не сме мечтали да празнуваме по-добре 20-тата годишнина на телевизия Европа, но чудеса се случват. Този проект с този партньор цели да осигури достоверност от източник, на когото се има доверие", заяви от своя страна Георги Харизанов.

 

"Мисията ни е много проста – да наблюдаваме какво става в света, в държавата, в града и хората сами да направят своята преценка. Ние даваме факти и гледни точки", обясни Майкъл Питърс. Телевизията ще има собствен екип от журналисти и кореспонденти у нас, както и в Брюксел. Главният й редактор ще бъде избран от "Евронюз" и ще е служител на международната медия. Освен програма на "Евронюз", каналът ще създава и собствена продукция. Част от нея - новини, репортажи и истории от страната ни, ще се ползват и от международната телевизия. "Евронюз" се излъчва в 166 страни и сред 430 милиона домакинства като към 2016 г. е най-гледаният международен новинарски канал.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени