Теменужка Петкова: Нашествието на Мая Манолова в "Булгартрансгаз" е един много лош знак

Това беше една демонстрация на сила, на опит да се всее страх и стрес в служителите на дружеството, категорична е Теменужка Петкова

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова Източник: БНТ

Събитията вчера се развиха на територията на газовия оператор "Булгартрансгаз", където г-жа Мая Манолова дойде "под налягане", беше поканила и медии и нахлуха в държавното дружество. Беше подбрала придружаващите я лица, нямаше представители на ГЕРБ от комисията с нея. Попитах я, не можа да обясни, не можела да се свърже, което беше лъжа".  Това заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова. Тя отбеляза, че това дружество е част от стратегическата инфраструктура на страната и режимът за влизане там е доста специфичен и различен.

 

"Госпожа Мая Манолова обаче нахлу там под претекст, че не й се предоставят документи, които комисията, която тя оглавява, е поискала", добави Петкова. Тя подчерта, че подобно твърдение категорично не отговаря на истината. "Всичко, което тя е поискала, ще й бъде предоставено, но има ред, по който това да се случи. Нашествието в "Булгартрансгаз" е един много лош знак. Това беше една демонстрация на сила, на опит да се всее страх и стрес в служителите на дружеството", категорична е Теменужка Петкова.

 

Тя определи като притеснителен начина, по който Мая Манолова иска да й се предоставят документите, а именно - на електронен носител. Първо има ред, по който такива документи се предоставят - с писмо, подпечатани и подписани "вярно с оригинала". И второ, получени на електронен носител, за каква цел ще бъдат използвани те, попита министърът в оставка Теменужка Петкова.

 

По повод назначенията в енергийните дружества, министър Петкова обясни, че на 8.10.2019 се е приел закон за държавните дружества. "Конкурсът се провежда по правила; не се форсират никакви промени. Процедурата за избор на БЕХ е стартирала януари, приключила е за независимите представители", подчерта тя. 

 

"Осъзнаваме отговорността си като първа политическа сила. Отговорно и публично подходихме към връчения от Радев мандат, отказът от диалог е притеснителен знак. Няма чуваемост и върнахме мандата, надяваме се втората сила да прояви отговорност. Твърди се, че правителството на ГЕРБ трябвало да се елиминира, но новото мнозинство не желае да поеме отговорност. Дано ме опровергаят", каза още Теменужка Петкова.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени