Теменужка Петкова: От ГЕРБ сме за 100% диверсификация от доставките на "Газпром"

Без ГЕРБ стабилно управление няма да има, категорично заяви бившият енергиен министър

Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС
Теменужка Петкова, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Нашата позиция е за 100% диверсификация от доставките на "Газпром". Когато ГЕРБ е носела отговорност, ниските цени на енергоизточниците са факт. Това каза бившият енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова по bTV.

 

Ако има правителство, което е направило нещо за диверсификация това са трите правителства на Борисов, добави тя. "Ние сме построили първия конектор с Румъния, направихме възможен конекторът с Гърция, ние направихме възможно да се осигурят доставки от и за България. Още на 1 януари 2021 азерската газ е в България, неоснователни са обвиненията, че не сме направили всичко за реализацията на интерконектора с Гърция", отбеляза Петкова.

 

Отправя се критика, че 12 години не изградихме интерконектора с Гърция. Това е лъжа. Правителството на Кирил Петков върна посредниците при доставка на газ. Отново се внася руска газ, но на по-висока цена с 30 процента. Всички слотове са заети до края на годината. Защо "Булгаргаз" абдикира от своите функции и задължения с резервиране, попита бившият енергиен министър. 

 

Беше назначен за изпълнителен директор човек, който бил от фирмата - посредник на газа. Някои служби трябва да се занимават с този случай. ПП ни завеща кризи, каза още Теменужка Петкова.

 

Нека гражданите да кажат - както ни подредят, така трябва да седнем и да водим разговори и диалог. Бяха начертани много разделителни линии. Без ГЕРБ стабилно управление няма да има. Ще бъдем първа политическа сила, прогнозира Петкова. 

Още от "България"

Премиерът Главчев възложи на ДАНС проверка и даде на прокуратурата казуса с болницата "Мама и Аз"

В сигнала до прокуратурата Главчев иска да бъде направена проверка, която да установи налице ли са данни за извършване на престъпления по посочените факти и обстоятелства, свързани със създаване на болницата

Прочетете повече прочетете повече

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени