Теменужка Петкова: Това правителство е най-слабото за последните 30 години

България е в топ 5 на държавите в ЕС с най-висока инфлация - 15,6%, заяви Петкова

Теменужка Петкова
Теменужка Петкова Източник: Zonanews

Нормална парламентарна практика. Няма нищо ненормално в това, което се случи. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова в студиото на БНТ по повод отстраняването от поста председател на НС на Никола Минчев.

 

Според Петкова Минчев е нарушил правилника за работа на депутатите. "Ние следваме принципите, за нас е важно да се спазват правилата, демократичните процедури в българския парламент, не говорим тук за някакви игри на дребно", заяви Петкова.

 

По думите ѝ за ПП ГЕРБ, като вносител на вота на недоверие, е важно хората да чуят какви са мотивите. Бившият енергиен министър определи правителството като най-слабото за последните 30 години, тъй като са показали невъзможност да управляват кризи, а инфлацията е рекордна.

 

България е в топ 5 на държавите в ЕС с най-висока инфлация - 15,6%, заяви Петкова. Тя обвини управляващите, че са забавили със 7 месеца интерконектора с Гърция.

 

Народният представител от ГЕРБ-СДС изрази надежда, че депутатите ще подкрепят вота не недоверие и се възмути, че Народното събрание се е превърнало в борса за вербуване на депутати. Според Теменужка Петкова този парламент се е изчерпал.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени