Температури до 17-18 градуса на места в страната

Обявен е жълт код за вятър

Последния работен ден за тази седмица е по-облачен, но доста топъл. Минималните температури навсякъде остават положителни, като в повечето райони са между 5 и 10 градуса, съобщават от НИМХ. Още от сутринта в Западна България е предимно облачно, а до вечерта облаците ще обхванат цялата страна. Късно следобед и привечер в южните райони ще започнат и валежи от дъжд.

 

Обявен е жълт код за силен вятър, който ще обхване почти цялата страна. Максималните температури на места ще достигнат 17-18 градуса. В планините бъдете подготвени за силни и бурни югозападни ветрове. Денят ще е облачен, а следобед в западните части на Стара планина ще започнат валежи от дъжд и сняг. Над 2000 метра температурите ще са отрицателни, като следобед се очаква бързо застудяване.

 

В нощта срещу събота, както и в събота до обяд над Източна България се очакват значителни количества от дъжд. Следобед преваляванията ще спрат, но ще застудее осезаемо. В неделя се очакват повече слънце и по-високи температури.

 

Още по-топло ще бъде в понеделник, но тогава  от запад ще започне ново заоблачаване. Следобед в западните и южните райони ще завали дъжд. Във вторник преваляванията ще обхванат цялата страна. Температурите ще се понижат и във високите западни полета се очакват и снеговалежи.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени