Температури до 17-18 градуса на места в страната

Обявен е жълт код за вятър

Последния работен ден за тази седмица е по-облачен, но доста топъл. Минималните температури навсякъде остават положителни, като в повечето райони са между 5 и 10 градуса, съобщават от НИМХ. Още от сутринта в Западна България е предимно облачно, а до вечерта облаците ще обхванат цялата страна. Късно следобед и привечер в южните райони ще започнат и валежи от дъжд.

 

Обявен е жълт код за силен вятър, който ще обхване почти цялата страна. Максималните температури на места ще достигнат 17-18 градуса. В планините бъдете подготвени за силни и бурни югозападни ветрове. Денят ще е облачен, а следобед в западните части на Стара планина ще започнат валежи от дъжд и сняг. Над 2000 метра температурите ще са отрицателни, като следобед се очаква бързо застудяване.

 

В нощта срещу събота, както и в събота до обяд над Източна България се очакват значителни количества от дъжд. Следобед преваляванията ще спрат, но ще застудее осезаемо. В неделя се очакват повече слънце и по-високи температури.

 

Още по-топло ще бъде в понеделник, но тогава  от запад ще започне ново заоблачаване. Следобед в западните и южните райони ще завали дъжд. Във вторник преваляванията ще обхванат цялата страна. Температурите ще се понижат и във високите западни полета се очакват и снеговалежи.

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени