Температурите достигат 12 градуса, в София - около 6, в планините ще прехвърча сняг

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца, съобщават от НИМХ

Зимно време, с прехвърчане на сняг
Зимно време, с прехвърчане на сняг Източник: Zonanews

Днес облачността ще е променлива. На отделни места, главно в планинските райони ще прехвърчи сняг. Ще духа умерен северозападен вятър, който до вечерта ще стихва. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса, в София около 6 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще е значително по-високо от средното за месеца, съобщават от НИМХ.

 

Над Черноморието

облачността ще е променлива. Северният вятър ще отслабне и ще е до умерен, след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 8-10 градуса. Температурата на морската вода ще е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

В планините

остава ветровито със силен, по високите и открити части до бурен северен вятър. Облачността ще е значителна и на места ще превалява сняг. Има условия за виелици и снегонавявания. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0 градуса, на 2000 метра - около минус 4.

Още от "България"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени