Температурите падат под -15 градуса в следващите дни

Очаква се до 20 см сняг в Южна България

Зимна картина в София
Зимна картина в София Източник: Zonanews

В 5 часа в събота термометрите в Драгоман показаха минус 12 градуса, в София - минус 10, а в Кюстендил - минус 8. По планините най-студено беше на връх Ботев - минус 20 градуса, на Мургаш - минус 19, на Черни връх и Мусала - минус 17, а в Родопите в района на Рожен - минус 13, съобщава NOVA.

 

Предстои студен ден - дори в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват стойности около и малко над нулата, в интервала от минус 4 до плюс 1 градус - в сила е жълт код за студено време в цялата страна. Следобед облачността от югозапад ще се увеличава. Ще завали сняг – първо на югозапад, после и в централните и източните части на Южна България.

 

Дори в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват стойности около и малко над нулата
Дори в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват стойности около и малко над нулата Източник: NOVA

В неделя ще е студено с валежи от сняг - в по-значителни количества в южната половина на страната. Вятърът ще се усилва – по-осезаемо в Източна България. Температурите ще останат ниски – сутринта отново между минус 5 и минус 10 градуса, а през деня около нулата. До вечерта снежната покривка ще достигне между 5 и 20 сантиметра. Възможни са усложнения в трафика по планинските пътища и проходите на Югозапад и в Родопите.

 

Следващата седмица ще е ледена. До понеделник сутринта снеговалежът покрай поредния средиземноморски циклон ще спре. Облаците ще се разкъсат, което е предпоставка за много студено време. Ще продължи да превалява сняг в незначителни количества, но ще се показва и слънцето. През цялата работна седмица термометрите ще се задържат в интервала минус 5-минус 10 градуса сутрин и около нулата през деня. Около средата на седмицата при ясно време в някои затворени котловини студът ще достигне стойности и под минус 15 градуса.

Още от "България"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени