Тихомир Безлов: Политическият лидер, споменат от САЩ, вероятно е първият секретар на Комунистическата партия

Самият факт, че той не се кандидатира за депутат говори за това, предполагам, че неговата партия е била предупредена, заяви Безлов

Тихомир Безлов
Тихомир Безлов Източник: ЦИД

Тихомир Безлов от ЦИД и Елена Поптодорова от Атлантическия клуб коментираха в сутрешния блок на bTV санкциите срещу шестимата българи и 64 фирми по закона "Магнитски”. Според Тихомир Безлов вероятно политическият лидер, който се споменава в съобщението на отдел "Връзки с обществеността" на Министерството на финансите на САЩ, е "първият секретар на Комунистическата партия". 

 "С този акт се показва, че хора, които стоят отстрани с богатството си, са досегаеми", допълни той. 

 

Не мисля, че САЩ ще предоставят информация кой е политическият лидер, подкупван от Божков, трябва да си свършим работата сами, коментира другият поканен Елена Поптодорова. Според нея темата е стара, колкото българският преход и е началото на една възможност, която се дава на България да се разчисти системата на управление в страната.

 

"Във всички преговори, които България е водила за присъединяване към ЕС и НАТО темата за правосъдната реформа и върховенството на закона е била основна и винаги чувствителна. Начинът, по който се определя корупцията в България е ендемична корупция. За първи път, откакто проблемът е на масата, имаме едно системно и подредено действие от американска страна", добави тя. САЩ ни казаха да си свършим работата, заяви още Поптодорова.

 

Безлов определи случващото се като атомна дейност и знак преди извънредните избори у нас. "Световната банкова система е свързана, така че е много трудно да направите трансфери без американски банки и кореспонденти. Това, което се случва, прави изключително трудно икономическо бъдеще не само на замесените хора и техните фирми, но и на семействата им", допълни той.

 

"Мисля, че стъпката срещу Пеевски е била известна. Самият факт, че той не се кандидатира за депутат говори за това, предполагам, че неговата партия е била предупредена", заяви Безлов.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени