Тодор Василев е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура"

До момента поста като временно изпълняващ длъжността заемаше инж. Ивайло Денчев, който остава в УС

Тодор Василев
Тодор Василев Източник: МРРБ

Тодор Василев е новият председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура". Той е назначен със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов. До момента поста като временно изпълняващ длъжността заемаше инж. Ивайло Денчев, който остава в УС на Пътната агенция заедно с инж. Веселин Пейков.

 

По закон министърът на регионалното развитие и благоустройството определя ръководството на АПИ. С назначението на Василев местата в тричленния управителен съвет на Пътната агенция вече са попълнени. От МРРБ съобщават, че Тодор Василев е магистър по бизнес администрация и бакалавър по финанси от Нов български университет.

 

Избран е за депутат в 45-ото Народно събрание. Преди това е заемал длъжността финансов мениджър в строителна компания. Бил е заместник-председател на УС на Сдружение за научноизследователска и развойна дейност и директор "Връзки с инвеститорите" в "София Тех Парк" АД. Има богат опит и в банковото дело. Владее английски и испански език.

 

Припомняме, до момента АПИ временно се оглавяваше от инж. Ивайло Денчев, който беше назначен през юли тази година. Той пое длъжността седмица, след като  тогавашният регионален министър Виолета Комитова уволни наскоро назначения от нея председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Апостол Минчев след негово разпореждане да се преустановят всички строителни дейности на АПИ.

 

Апостол Минчев беше назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" едва на 27 май тази година, след като предишното ръководство на Агенцията беше освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени