Тома Биков: ГЕРБ ще подкрепи всяко недоволство срещу некомпетентното управление

Според Красимир Вълчев прехвърлянето на НИМХ към МОСВ е наказание

Тома Биков
Тома Биков Източник: БГНЕС

Сериозен спор са разрази в пленарна зала във връзка с мястото и управлението на Националния институти по метрология и хидрология - НИМХ, които вчера обявиха протестна готовност, а по-късно и протест заради идеята институтът да премине като структура към Министерство на околната среда и водите (МОСВ). В момента той се намира към Министерство на образованието, където бе "приютен" преди три години след множество протести заради недостатъчните средства, които БАН отделяше за него.

 

От ГЕРБ възразиха по начина, по който текстът е вкаран в закона. Николай Нанков от ГЕРБ атакува Комисията по околна среда и води в Народното събрание, че вчера е провела три заседания, за да бъде вкарано предложението НИМХ да премине към МОСВ. Това той определи като вакханалия. Това е несериозно, обясни депутатът.

 

Тома Биков припомни, че служителите от НИМХ протестират и днес няма прогноза за времето. От ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят протеста с всички сили, както и всяко недоволство срещу некомпетентното управление.

Според Красимир Вълчев прехвърлянето на НИМХ е наказание. Правите втори опит да отнемете финансовата автономия на НИМХ, изтъкна той като според него това е наказателна акция.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени