Тома Биков: ГЕРБ трябва да се промени, бихме се съобразили с исканията на "Има такъв народ"

Има нова ситуация и трябва нов подход, смята депутатът

Тома Биков
Тома Биков Източник: Bulgaria ON AIR

"Кабинетът и промените в партията предстоят да бъдат обявени персонално от премиера и председател на ГЕРБ. Според мен, промените би трябвало да са в посока на отваряне на партията. Всяка партия има естествен инстинкт да се капсулира, затваря, да се усеща като самодостатъчна. Работата на едно оперативно национално ръководство е да противодейства на този инстинкт и да направи така, че структурите са отворени гостоприемни и за нови хора", заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Той е съгласен с Томислав Дончев, че предстои "нов живот" на партията. "Сега предстои конгрес на партията. Всички организации, които трябва да бъдат раздвижени, ще започнат да функционират. Сега е моментът ГЕРБ да се промени за пореден път. Това е партия, която се променя и затова печели избори толкова поредни пъти", посочи народният представител от ПП ГЕРБ.

 

Според Биков, отстраняването на Менда Стоянова и Йорданка Фандъкова от ръководството на партията е нещо нормално в развитието на всяка партия. "Не смятам, че има радикализъм в такива промени. Всяка партия трябва да действа според ситуацията. Ако бъдат направени някакви промени в изпълнителната комисия, те ще са, за да бъде партията адекватна в тази ситуация. Има нова ситуация и трябва нов подход", смята депутатът от ГЕРБ. Той намира победата на ГЕРБ-СДС за очевидна за всички - те са с 8% разлика пред втория. "В избори, в които избирателната активност е с 2% по-ниска от предишните, до голяма степен този резултат е задоволителен. Разбира се, анализът за отделните райони е различен за всеки. От тях, в София - в моя 24 МИР, не се представихме добре. Трябва да видим защо се е получило така", отбеляза той.

 

ГЕРБ са готови да предложат правителство за изключително сложната ситуация, в която се намира страната, а съставът ще бъде предложен лично от премиера Борисов. "Имаме различни варианти, но бихме искали да ги обсъждаме с потенциални партньори. Ние сами не можем да изберем правителство, трябва ни подкрепата на 2 други политически сили. Не сме имали преговори с "Има такъв народ", но бихме се съобразили с техните искания. Разбира се, не бихме отстъпили от основните си принципи", категоричен е Биков.

Още от "България"

Работещи в ИА "Автомобилна администрация" излизат на протест

Исканията на протестиращите са за равно възнаграждение за изпълняващите еднакви функции и заемащи еднакви длъжности, увеличаване на основните работни заплати с 30%, подобряване на условията на труд

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени