Тома Биков: Нашата първа задача е да върнем България на пътя на растежа

"Ако не бяхме взели тези мерки сега щяхме да сме в трагедия, а не пред предизвикателство", каза още той

Тома Биков
Тома Биков Източник: БНТ

За нас кампанията още не е започнала. Ние имаме пряк ангажимент към преодоляването на кризата – здравна, икономическа и обществена. Правим осъзнат избор в това отношение, защото носим отговорността за това, какво се случва в държавата. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването "Панорама" по БНТ. "Предпочитаме да поставим на първо място решаването и преодоляването на кризата и на второ място кампанията. Нашата първа задача след изборите ще бъде да върнем България на пътя на растежа още тази година. Заедно с това след изборите се надяваме да възстановим и политическия диалог, за да може да се извършат по-дълбоки реформи в държавата в редица сектори. Искаме или не, ще се сблъскаме с проблемите и ще ги решим заедно", изтъкна Биков.

 

"За нас приоритет е и справянето с COVID кризата. Ние се справяме добре и досега“, добави той. "Управляваме COVID кризата от една година. Ако бяхме на мястото на опозиция, най-вероятно щяхме да правим точно обратното на това, което прави БСП, а именно да се опитаме да решаваме проблемите, вместо да ги създаваме", посочи депутатът от ГЕРБ. По думите на Тома Биков, България е една от страните, които пропусна първата вълна благодарение на навременните мерки, които предприе.

 

"Ако не бяхме взели тези мерки сега щяхме да сме в трагедия, а не пред предизвикателство. Всички мерки бяха предприети сравнително бързо. Никой не очакваше това, което се случи. Вече при третата вълна имаме по-добра готовност да я посрещнем. На този фон вече мислим за икономическото ни развитие", заяви Биков.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени