Тома Биков: От всички институции в държавата само Банкя не е ударена от токов удар

По думите му това правителство е "приключило"

Тома Биков, ГЕРБ
Тома Биков, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Банкя е едно от местата на политическата карта на България, в което единствено токът не е спрял. Ние сме изключително притеснени за спиралата надолу по която се движи българската държава". Това коментира по БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

 

Той заяви, че през последните 33 години демокрация не е имало случай, в който парламентарната бюджетна комисия да е отхвърлила проектобюджет на финансовия министър.

 

"Това е така, защото винаги досега бюджетната комисия е имала доверие на финансовия министър. Това, че беше отхвърлен този бюджет, и навсякъде се тълкува по този начин, означава, че нямаме доверие на министъра на финансите, а оттам и на правителството", коментира Биков.

 

Той изрази мнение, че преди гласуването на второ четене, бюджетът трябва да бъде пренаписан с нови параметри, както и да бъде изработена 3-годишна финансова рамка, в която да се опише откъде ще дойдат приходите.

 

"Най-лесно е да се поиска вот на недоверие", смята Биков, но ГЕРБ изчакват да видят какво ще предприеме Кирил Петков. "Първо премиерът трябваше да поиска вот на доверие, защото очевидно едно правителство в такова състояние не може да прокара бюджет. Той може да поиска вот на доверие, ако не го получи, да има друга уговорка и да се види докога работи това правителство", заяви Тома Биков.

 

По думите му това правителство е "приключило". "В този парламент правителство с премиер Кирил Петков и министър на финансите вече е незвъзможно и това е очевиден факт", заяви Тома Биков.

Още от "България"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Зам.-министър Павлов: СТИВ могат да участват в процеса по привличане на висококвалифицирани кадри от трети страни

В дискусията участваха още председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, председателят на КНСБ Пламен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени