Тома Биков: Първата политическа сила трябва да определя формулата на управление

Няма връзка между гласуването на проектокабинета кабинета Желязков и разпада в ДПС, констатира той

Тома Биков, ГЕРБ-СДС
Тома Биков, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Първата политическа сила трябва да определя формулата на управление, а не да работи по чужда такава. Това заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той отбеляза, че ГЕРБ никога не са отказвали разговори с когото и да било. По думите му партията зове за възстановяване на политическия диалог. Биков подчерта, че ГЕРБ ще откликне на поканата на ПП-ДБ за разговори. Според него ДБ има желание за конструктивен диалог, за разлика от ПП.

 

Тома Биков смята, че декларацията на ПП-ДБ е трябвало да бъде предложена преди връчването на първия мандат, а не сега. В първият ден на това НС казахме, че има 2 варианта - правителство на споделената отговорност с политически лица или предсрочни избори. Готови сме да подкрепим декларацията, но не променяме решението си за мандата, подчерта той.

 

Няма връзка между гласуването на проектокабинета кабинета Желязков и разпада в ДПС. Напрежението в ДПС го е имаше още преди да бъде излъчен проектокабинета. Те бяха заявили подкрепа за правителство с първия мандат, но не я дадоха в пълнота, отбеляза Тома Биков.

 

България трябва да се стабилизира и да излъчи стабилно управление. Трябва да отидем на предсрочни избори. Няма условия за стабилно правителство. Опитът за съставяне на кабинет в това НС може да се задълбочи политическата криза.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени