Тома Биков: Управляват ни сравнително неопитни политически хора и те не крият, че Радев е техен ментор

Относно Мораториума за цената на тока той подчерта, че лобизъм има, но той е в управляващото мнозинство

Тома Биков
Тома Биков Източник: БНТ

В момента имаме ляво-либерално управление, в това няма нищо лошо. Има правителство, което се оглавява от сравнително неопитни политически хора, те не крият, че Румен Радев е техен ментор. Радев е най-овластената фигура. Бюджетът за следващата година ще е най-горещата тема. Това каза пред БНТ Тома Биков, заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

 

По думите му Бойко Рашков ще бъде проблем на управлението, не на опозицията.

 

"Това управление е конструирано основно на две групи хора, партийни и корпоративни министри, сблъсъкът ще бъде между корпоративните лобита. ГЕРБ няма лидерски проблем, лидерът ни е ясен", допълни Тома Биков.

 

Относно Мораториума за цената на тока той подчерта, че лобизъм има, но той е в управляващото мнозинство. "Цените за битовите потребители трябва да бъдат задържани, за да хората да изкарат зимата, Няма саботаж в предложението на КЕВР за увеличение. От няколко месеца е факт мащабна ценова криза, очаквайте цените да скочат още", отбеляза Биков.

 

Според него Северна Македония не е направила нито една стъпка по отношение на България и нашата страна не трябва да променя позицията си.

Още от "България"

Трайчо Трайков: Започваме демонтирането на МОЧА до 30 дни

Срамно е, че областната администрация и самият Трайков говорят за премахване на монумента заради мерки за безопасност, докато истинската причина би трябвало да бъде скъсването с унизителната митология за "освободителната Червена армия" и възстановяването на историческата истина за окупацията на България от Съветите през септември 1944 г. 

Прочетете повече прочетете повече

Комисията по отбрана одобри предаването на Украйна на ракети с отпаднала необходимост

МО да предприеме действия за присъединяване към коалицията от държави за изграждане на способности на Военновъздушните сили на Украйна за използване на самолети F-16

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени