Томислав Дончев: Като политическа партия нито един път не сме се явявали на парламентарни избори, организирани от нас

Изборният процес се контролира от всички политически сили, не от управляващите. ЦИК е господар на изборния процес, не правителството, каза в предаването "Лице в лице" по bTV вицепремиерът Томислав Дончев

"Ние като политическа партия нито един път не сме се явявали на парламентарни избори, които да са били организирани от нас. Изборният процес се контролира от всички политически сили, не от управляващите. ЦИК е господар на изборния процес, не правителството", каза Томислав Дончев.
Той допълни, че темите, които се дебатират при президента са били вече обсъждани през последните години. "Само че те не са безспорни, за да бъдат взети предвид. За мен екипите на секционните избирателни комисии е добре да бъдат ваксинирани или преболедували", обясни вицепремиерът.
По въпросите за гласуването на българите в чужбина, електронното гласуване и гласуването по поща Дончев описа притесненията, свързани с анонимността и сигурността.
"Външно министерство е мобилизирано максимално да осигури лесна процедура за гласуване на българите зад граница", разкри той.  
"Няма по-голяма криза за демокрацията от изборен резултат, в който хората не вярват. Ние уважаваме институциите, щом имаме покана от президента ще отидем. Консултациите са хубаво нещо, но времето на подобен дебат беше лятото. Датата 28 март е предложение на президента. Нямаме проблем с която и да било дата. Трябва да питате него поради какви съображения иска да промени датата", каза Томислав Дончев. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени