Томислав Дончев: Комисията на Мая Манолова е предизборно мероприятие

"Бизнес средата е по-добра от десетилетия, но има нужда да бъде подобрявана", отбеляза Дончев

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: БГНЕС

Скандалите са характерно нещо за българската политика. Това, което стана в Комисията за ревизията, е предизборно мероприятие. Това коментира бившият вицепремиер Томислав Дончев по bTV. Според него не може да се обобщава, че разкритията в Комисията от страна на бизнесмените, представят цялостната бизнес среда у нас. 

 

"Бизнес средата е по-добра от десетилетия, но има нужда да бъде подобрявана", отбеляза Дончев. "За мен става дума за вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това", заяви още той.

 

"Няма опасност идните месеци да се отдам на почивка и развлечение, но при всички случаи изпитвам доза облекчение, защото отстрани не изглежда така, но да си виновен за всичко случило се е тежък товар и не всеки може да го носи. Имам убеждението, че голяма част от нещата, които са били цели, са свършени", коментира Дончев.

 

"Каква е икономическата среда и какво са описали въпросните предприемачи, според мен са различни неща, защото в комисията ставаше дума за твърдения от страна на един предприемач и контра твърдения от страна на друг. После на другата комисия някакъв друг човек изказа някакви твърдения от други предприемачи, които ги отрекоха", коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

 

Той беше попитан и конкретно за твърденията на агробизнесмена Павел Стоименов за картел в рентиерството на търговското дружество "Г-8". "За мен става дума за напрежение, спорове, не конкуренция, дори вражда между различни предприемачи и някой се възползва да търси политически дивиденти от това", отговори Дончев. Категоричен е, че нито той, нито Бойко Борисов за оказвали политически натиск за осъществяването на търговски сделки в полза на крупни бизнесмени.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени