Томислав Дончев: Проектът на Кирил Петков напомня на една силна лятна любов на плажа-предизвиква силни емоции, но угасва бързо

Служебното правителство беше една сговорна PR дружина

Томислав Дончев
Томислав Дончев Източник: Zonanews

Много е рано да се правят окончателни изводи за работата на служебното правителство. Много е трудно да се сравнява с наследството на третия кабинет Борисов като свършена работа. Не е сериозно да се говори, че правителството има голяма заслуга за ниската безработица, но няма никакво отношение към високите цени на тока. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в предаването "Панорама" по БНТ.

 

Правителството се оказа намесено в изборния процес. Това не е честно. С изключение на г-н Гълъб Донев, правителството беше една сговорна PR дружина, коментира още Дончев. Месец или два забаване на Плана не е нещо фатално. Притеснителното е, че Пеканов говори за края на комплекса "Марица Изток", а Петков и Василев говорят за запазването му. Този документ трябва да се пише от цялото правителство, категоричен е Дончев.

 

"Планът трябва да бъде внесен възможно най-бързо. Бизнесът има нужда освен от кредити, и от целенасочена подкрепа. Въпросът е в този портфейл от 900 милиона какъв е делът на безвъзмездните инструменти и какъв е делът на кредитите", попита бившият вицепремиер. 

 

В политическата надпревара голямо значение има кой е първи. Голямата критика към това НС е, че политическите сили не проявиха сила и мъдрост, за да седнат на една маса. За ляво-дясна коалиция трябва голяма политическа мъдрост в обществото. При такава коалиция и двете партии понасят големи щети. Обществото ни не е готово за това, а и ГЕРБ има решение, че не можем да правим коалиция с БСП. Важно е да намерим кауза и цел, за която да работим с останалите партии, а не да се изпокараме, добави Томислав Дончев. 


 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени