Топло време днес, в събота идват сняг и студ

Максималните температури за днес ще са от 13 до 18 градуса

Слънчево зимно време
Слънчево зимно време Източник: Zonanews

Денят започва с минимални  температури от 5 до 10 градуса и с валежи по  Черноморието, а на запад ще има повече слънце. За кратко облаците и мъглите ще се разсейват и следобед от запад ще се заоблачи, валежи  се очакват в крайните северозападни райони.

 

Вятър ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от запад. Максималните температури  ще са от 13 до 18 градуса, по Черноморието до 7-8.

 

Над планините ще бъде облачно и ветровито, ще има слаби  снеговалежи. Снежната покривка е от 45 до 110 см. Вятърът по високите части, над 2200 м, ще бъде силен  от  югозапад,  с пулсове до 70 км/ч. Максимални температури за деня над 2500 около -3  до -1 градуса, а на 1500 м - от 2 до 4.

 

Облачно зимно време
Облачно зимно време Източник: Zonanews

В събота ще вали дъжд и мокър сняг, по - интензивно в западните и централни райони, с поледици и затруднения в транспорта. В неделя постепенно снеговалежите ще спират. В началото на следващата седмица ще бъде студено, с мъгли. Снежната покривка в населените места ще се задържи.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени