Тошко Йорданов: Няма да участваме в преговорите с ГЕРБ

"Има такъв народ" отказа поканата за разговори за проекто-кабинета на Даниел Митов

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: БНР

Няма да участваме в преговори с ГЕРБ, обяви в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов. Така той отговори на писмената покана на ГЕРБ за консултации в 12 часа.

Йорданов напомни, че от партията са изразили категоричната си позиция да не участват в правителство със системните партии ГЕРБ, БСП и ДПС – партиите, с които се свързва управлението на страната.

 

"За нас ГЕРБ е основен символ на статуквото и е изключено да обсъждаме правителство, представено от тази партия", категоричен е Йорданов, с което партия "Има такъв народ" отказа поканата за разговори за проекто-кабинета на Даниел Митов. 

 

По план те трябваше да се проведат в 12 часа в зала "Запад" на Народното събрание. В преговорния екип на ГЕРБ бяха кандидатът за премиер в проектокабинета ГЕРБ-СДС Даниел Митов, Любен Дилов - номиниран за министър на туризма и Калин Вельов - кандидат за министър на културата. От "Има такъв народ" обаче са категорични, че няма да преговарят с партията на Бойко Борисов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени