Тошко Йорданов: Опитват се да направят коалиция на предателите

Според него от ПП да поставят условия с кого да говорят от ИТН е несериозно

Тошко Йорданов, ИТН
Тошко Йорданов, ИТН Източник: Zonanews

"Кирил Петков и Асен Василев развалиха коалицията, но кандидатът за премиер Асен Василев обрече разговорите". Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред БНТ.

 

Оттеглихме си доверието от правителството и коалицията заради грешните решения на Кирил Петков и Асен Василев. Ако искат да има правителство, би трябвало да си смекчат егото и да предложат друг човек от техния екип за министър-председател, обясни Йорданов.

 

Според него от ПП да поставят условия с кого да говорят от ИТН е несериозно. Те продължават да гледат на депутатите като на стадо овце, които могат да приберат в кошарата си. Правят някаква коалиция на предателите, което не е национално отговорен подход, изтъкна Тошко Йорданов.

 

Той не знае какви пазарлъци и обещания се правят, за да се състави правителство. Все още има обаждания от премиера в оставка към депутати от ИТН, като сега натискът бил през приятели. Това им е манталитетът и Кирил и Асен мислят за хората и за партиите все едно са фирма, която купува акции, което не е така в политическите партии, каза депутатът от ИТН.

 

Той оцени като достойна постъпката на Виктория Василева да напусне парламента. "Гласът на Виктория Василева няма да е глас минус за ИТН, тя ще гласува против правителството", увери Йорданов.

 

Той смята, че енергийният министър в оставка Александър Николов е много по-голяма мъж от Радостин Василев, който най-вероятно щял да си запази поста, ако ПП съставят нов кабинет.

 

ИТН биха водили разговори с ПП за ново правителство, ако в партията не са Кирил Петков и Асен Василев. Тошко Йорданов подозира, че ГЕРБ и ДПС могат да спомогнат на ПП да съставят нов кабинет.

 

Той увери, че ИТН не са се скарали с ПП за постове и пари, а се търпели 6 месеца заради практичен подход. В името на бъдещи цели и в името на по-голямото зло ИТН направили исторически компромис за по-доброто, но се оказало, че като манталитет Кирил Петков е като Бойко Борисов.

Още от "България"

Родителите на Филип: Съдиите и прокуратурата са на страната на убийците. Не очаквахме убиецът на сина ни бъде освободен

Бащата на Филип посочи, че делото е седяло "на трупчета" цяла година преди да излезе резултатът от кръвната проба на мъжът, блъснал сина му на пешеходна пътека

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на правосъдието: Няма правова държава без свободна и независима адвокатура

Важно е в тези дни, когато виждаме мрежите на влияние в съдебната система и прокуратурата, стигнали на високи нива, адвокатурата да е достатъчно взискателна към своите представители, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени