Тошко Йорданов скандално: ГЕРБ и ДПС са "Хитлеристка Германия", търсим съюзници срещу тях

Той каза, че не е счетоводител на Трифонов и не знае дали има офшорки

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов Източник: БТА

 "Когато имаш голям общ враг е по-хубаво да сте заедно срещу него, а когато той бъде победен – тогава да си търсите различията. За нас големият враг са ГЕРБ и ДПС. Така например между САЩ и Великобритания е имало конфликти по време на Втората световна война, но нацизмът е бил много по-опасен и от там идва Съюза. Нашата "Хитлеристка Германия" са ГЕРБ и ДПС.

 

С тези скандални и напълно неадекватни думи по NOVA зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов обясни това, че въпреки че Асен Василев го съди за клевета, може да раздели личното от политическото отношение и допуска възможност ИТН да седне на масата за преговори с ПП след изборите.

 

"Кой спечели от това, че сега има избори? Всички партии, освен ДПС и ГЕРБ, губят хора заради новата политическа структура. В момента от 3 субекта има 4 и е логично да има преразпределение на гласовете", коментира той. И добави: "Появата на нови формации е нещо прекрасно, защото демокрацията е това. Фактът, че те ще имат подкрепа и ще влязат в парламента, означава, че има хора, които се припознават в тях".

 

Йорданов върна лентата на 46-ото НС и обясни защо не се е състоял кабинетът на ИТН.

"Като върна лентата, как бихме могли да подходим тогава - отиваме на преговори с ДБ, разбираме се за политики и нямаме никакви противоречия. След няколко дни излиза лидерът на партията и казва, че сме дългата ръка на ДПС. Как да подходим? Единственото изискване на ДБ беше да няма представител на бившата Държавна сигурност. Другото беше да има срещи по сектори, да се стиковат програмите и стъпките, които се правят. След изявлението на Христо Иванов нямаше значение кой ще издигнем за кандидат'", обясни Йорданов.

 

Запитан дали е възможно Слави Трифонов да има офшорни фирми, Йорданов отговори: "Не знам той да има офшорки. Не съм му счетоводител, но не знам да има такива фирми".

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени