Това момиче спаси пътници от катастрофиралия автобус

20-годишната Билгюл Харунова от Омуртаг е студентка по медицина

Билгюл Харунова
Билгюл Харунова Източник: NOVA

Едно младо момиче от Омуртаг се превърна в герой като спаси пътници от катастрофиралия автобус на пътя София-Варна. Двадесетгодишната Билгюл Харунова е студентка по медицина. Момичето учи за акушерка, съобщава NOVA. Тя е трябвало да бъде на мястото в автобуса, на което е стоял починалият пътник.


"Засега съм добре. Благодаря на Господ. Било ми е писано да седна някъде назад", казва Харунова. "Качих се от Велико Търново. Щях да се прибера до Омуртаг, защото имаме малко проблеми с мама. Бях си отпуснала седалката. Както слушах музика и изведнъж изхвръкнах. Паднах на стълбите на задната врата, ударих си главата, нещо падна върху крака ми", разказва момичето.

 

Билгюл обаче бързо се справила с първоначалния шок и реагирала адекватно на ситуацията. "Счупих стъклото, защото вътре миришеше на гориво. Излязох и след това пак влязох в автобуса. Помогнах на две момичета да излязат", разказва тя.

 

"Мисля да продължа да работя занапред в Спешно отделение, за да помагам повече на хората. Не се чувствам като герой", споделя Билгюл Харунова и добавя, че не се смята за герой, защото всеки на нейно място би трябвало да направи същото.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени