Това не е фейк! Румен Радев: За 2-3 години въоръжените сили са се развили с темпове, непознати от последните десетилетия

Румен Радев нямаше да е себе си, ако не беше намерил нещо, върху което да упражни вродения си уклон към отрицание и хейт. Този път за т.н. "нальот" - ужасен русизъм, който продължава масово да се изолзва във ВВС

Румен Радев и Красимир Каракачанов
Румен Радев и Красимир Каракачанов Източник: МО

Състоянието и развитието на въоръжените сили обсъдиха на двудневната конференция на началника на отбраната висши военни и политици. Днес, за да изслушат доклада на адмирал Емил Ефтимов, присъстваха Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Изводът е, че в условията на пандемия, продължаваща да остарява техника и продължаващ недостиг на финансов ресурс, армията и тази година е изпълнила конституционните си задължения. 
"Голяма част от тези процеси са в ход благодарение на упоритата работа на ръководството на Министерството на отбраната, на Щаба на отбраната, на всички командири от Българската армия и мога да изразя със задоволство, че за последните 2-3 години въоръжените сили се развиват с темпове - непознати от последните десетилетия. И мога да поздравя министъра на отбраната с това, че с неговата много активна работа именно това изискване човешкият фактор, военно-служещият да бъде във фокуса на развитието на въоръжените сили има сериозен напредък. Има напредък и започнаха процесите на модернизация", заяви Радев, съзнателно пропускайки ролята на премиера и цялото правителство в тези постижения.

Румен Радев нямаше да е себе си, ако не беше намерил нещо, върху което да упражни вродения си уклон към отрицание и хейт. "В същото време изразих и своето безпокойство от някои тенденции, които не са в интерес на развитието на въоръжените сили. Това е на първо място застрашителното продължаване на намаляването на нальота на летците, които охраняват въздушното пространство. То е въздушното пространство на НАТО. Нальотът продължава да бъде опасно малък. И аз очаквам енергични действия така, че този проблем, както не веднъж съм го казвал, да бъде решен в максимално кратко време. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация тази година да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители", допълни Радев.

2% от военнослужещите в българската армия са заразени с коронавирус, стана ясно от думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Той даде обещание, че проектите за модернизация ще продължат и през тази година, с изключение на този за закупуването на бронирани машини за сухопътни войски, който трябва да бъде променен.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени