Треньорът на кучета Иван Пасков за казуса с нахапаните деца: И най-малко агресивното куче може да нападне човек

Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят

Иван Пасков, треньор на кучета
Иван Пасков, треньор на кучета Източник: Скрийншот/БНТ

Все още не е ясно каква ще е съдбата на кучето, което нахапа четири деца в Южния парк в София. По първоначална информация животното е било на повод, но е реагирало на хвърлена топка и така е изпуснато.

 

Веднага след инцидента собственикът беше задържан. Децата са с леки наранявания. Какви са задълженията на стопаните на градските кучета коментира в "Денят започва" треньорът на четириногите любимци Иван Пасков. Той изтъкна, че основно задължение на собствениците е да не оставят кучето си без контрол.

 

"Колкото и пропуски да има в законите, ако ги спазваме, половината от проблемите няма да съществуват." - каза Пасков. Според него много хора нарушават правилата като държат кучето си без повод, защото изхождат от позицията, че любимецът им е с добър характер и не е агресивен.

 

Всяко едно куче, обаче, колкото и да не е агресивно, може в определена ситуация да нападне човек, предупреди Пасков. И за това поведение отговорност носят стопаните му. Той посъветва хората да научат децата си да не посягат към непознати четириноги, защото може да ги подразнят и да предизвикат реакция. Според Пасков е необходимо да се създадат повече обособени пространства за свободни игри за кучетата.

Още от "България"

От днес гражданите могат да проверят чрез ГД ГРАО номера на избирателната секция и мястото на гласуване на изборите на

Всеки избирател, който има постоянен и настоящ адрес в различни населени места, може да поиска вписване в избирателния списък по настоящ адрес

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени